tisdag 5 april 2011

Lilly goes storytelling

Det var en gång en liten katt som var utan hem. Hon höll till vid en camping strax utanför storstan, där hon försökte livnära sig på diverse skräp och råttor. Det var inte alltid det lättaste och hon gick ofta hungrig. Ibland träffade hon andra katter som också var hemlösa, ty det fanns många av dem vid campingen strax utanför storstan. Så småningom fick hon ungar. Fyra vackra små ungar i olika färger som hon tog till sitt hjärta. Katten var lycklig för sina barn men samtidigt orolig över att de skulle få samma tragiska uppväxt som hon själv hade fått på campingen strax utanför storstan.

En dag kom det en snäll människa som försökte locka på katten. Eftersom hon hade blivit så illa behandlad av människor tidigare, blev hon väldigt rädd. Trots detta tog hon mod till sig och gick fram. Människan plockade upp henne och ungarna och tog henne till veterinären där hon fick mat och en massa sprutor så att hon skulle bli frisk. Efter denna behandling hade katten aldrig mått bättre. Och ungarna var glada och lekte med varandra. Snart fick de flytta till en gård där det bodde en massa hemlösa katter som blivit illa behandlade av människor. Katten var så glad att slippa bo vid campingen strax utanför storstan. Men hur skulle det gå nu?

När de hade bott på gården ett tag, kom det ett trevligt människopar på besök. De fick genast syn på de söta små ungarna som lekte glatt i sin bur. En av dem var extra speciell tyckte de. Personalen på gården kallade honom för Sparris. Sparris hade vit päls, grå fötter och svanstipp och ljusblå ögon. Människorna blev alldeles tagna av hans charm och beslöt sig för att han skulle slippa vara hemlös och istället få flytta hem till dem. Sparris fick byta namn till Viktor och han fick ett helt fantastiskt liv hemma hos sina nya människoföräldrar. Och mamman var så glad och tacksam över att hennes barn slapp bo på campingen strax utanför storstan.

Snipp snapp snut, så var sagan slut.

Viktor fyller ett år idag! (Ungefär idag tror vi).

4 kommentarer:

Hmpf sa...

hmmm.. katter med människonamn? ovant för en helmershusare.. :) menmen, stockholmarna hittar på så konstiga saker nuförtin!

Rolle sa...

Underbar sannsaga.

R-M sa...

Grattis Viktor! En jättefin katt som förutom ett mycket djurvänligt hem även fick en fin katt-tjej till sambo.

Lilly sa...

Fred: När alternativet är Sparris, känns det ganska självklart att byta :)